06-41044618 info@parketlife.nl

Uw vloer, mijn passie!

TAPIS

De keuze is natuurlijk reuze. Welke vloer u kiest heeft met vele factoren te maken. Smaak, stijl, gemak en de portemonnee. Maar ook: woont u in een appartement, een benedenwoning, heeft u een houten ondervloer, heeft u vloerverwarming? Voor alles is er eigenlijk wel een mooie parketvloer te kiezen. In elk specifiek geval kunt u met mij bespreken wat u wilt en wat er allemaal mogelijk is.

Tapis

Iedereen weet wel wat een plankenvloer is of een laminaatvloer. Maar het ambachtelijke werk zit hem vooral in de tapis vloeren. Tapis is het Franse woord voor tapijt. Oorspronkelijk is tapis voor het eerst gelegd in het Kasteel van Versailles.

 

Kasteel van Versailles

Op de dekvloer leg je in alle gevallen een ondervloer die het tapis spijkerbaar maakt. Op een dekvloer gebruik je in nagenoeg alle gevallen spaanplaat(broodjes) of mozaïek. Mozaïek gebruik je in nagenoeg alle gevallen op een zandcement dekvloer met vloerverwarming. Wanneer dit verlijmd gelegd is schuur je de ondervloer vlak. Daarop verlijm en vernagel je het tapis. Daarna schuur en “voeg” je de vloer en werk je hem af in gewenste afwerking (behalve wanneer verouderd en al behandeld).

Mozaïek ondervloer (dansvloer)

Spaanplaat broodjes ondervloer

Verouderd visgraat verlijmd, vernageld

Groot extra voordeel van vloeren verlijmen aan de dekvloer is dat het de waarde van je huis omhoog krikt en valt dit onder uw opstal. Met zwevende systemen, dus verhuisbaar, is dit niet het geval en valt het onder je inboedel.

Tapis vloeren kunnen gelegd worden in stroken maar ook in vele patronen waarvan het visgraatpatroon wel één van de bekendste is en daarna de Hongaarse punt. De patronen zijn bijna eindeloos te noemen. Tapis vloeren worden vaak gelegd met een ‘band’ langs de wanden en soms met een band en bies (in andere kleur, lees houtsoort).

eiken vlechtpatroon band en merbau bies

eiken vlechtpatroon

afzelia blokpatroon wengé bies

Voor meer afbeeldingen verwijs ik u graag door naar de galerij van Parket Life.

”Ik ga er altijd voor dat mijn laatst gelegde vloer de mooiste is”

(Eigenaar Robert Haspers)

Neem contact op
close slider