06-41044618 info@parketlife.nl

Uw vloer, mijn passie!

(Duo)Planken

De keuze is natuurlijk reuze. Welke vloer u kiest heeft met vele factoren te maken. Smaak, stijl, gemak en de portemonnee. Maar ook woont u in een appartement, een benedenwoning, heeft u een houten ondervloer, heeft u vloerverwarming? Voor alles is er eigenlijk wel een mooie parketvloer te kiezen. In elk specifiek geval kunt u met mij bespreken wat u wilt en wat er allemaal mogelijk is.

(Duo)Planken

De meest herkenbare parketvloer is toch wel de plankenvloer. Brede massieve planken met of zonder een vellingkant (V-groef) die met een mes en groef verbinding in wild verband gelegd worden.
De massieve planken zijn altijd rond de 20 mm dik, soms 14 mm, en kunnen vast of zwevend gelegd worden. Hoewel deze vloeren nog altijd verkocht worden is dit niet meer de meest gelegde plankenvloer. Tegenwoordig zijn het vooral de zogenoemde duoplanken die gelegd worden. Deze planken zijn in verschillende dikte en breedtes te verkrijgen en bestaat uit 2 lagen. De onderste laag is van berken multiplex wat vooral de werking van de plank gering maakt. De bovenste laag (toplaag) is massief hout. Meest voorkomende dikte is 15 mm inclusief een toplaag van 4 mm echt hout met als grootste voordeel dat het solide blijft liggen en de werking gering te noemen is.
Duoplanken van speciaal fabrikanten zijn tevens ideaal om vol te verlijmen op een strakke zandcementondervloer waar een vloerverwarming in verwerkt is!
Ook bekend is het lamelparket. Lamelparket zijn over het algemeen 14 mm dik met een toplaag van ongeveer 3mm. Het grote verschil met de duoplank is de onderlaag. Deze bestaat bij een lamelplank uit 3-laags vuren i.p.v. een berken multiplex laag. Lamel is goedkoper maar minder solide dan een duoplank.

eiken plankenvloer kasteeldelen

eiken plankenvloer handgeschaafd

grenen plankenvloer geschuurd

Voor meer afbeeldingen verwijs ik u graag door naar de galerij van Parket Life.

”Ik ga er altijd voor dat mijn laatst gelegde vloer de mooiste is”

(Eigenaar Robert Haspers)

Neem contact op
close slider