06-41044618 info@parketlife.nl

Uw vloer, mijn passie!

NIEUWE VLOEREN

De keuze is natuurlijk reuze. Welke vloer u kiest heeft met vele factoren te maken. Smaak, stijl, gemak en de portemonnee. Maar ook woont u in een appartement, een benedenwoning, heeft u een houten ondervloer, heeft u vloerverwarming? Voor alles is er eigenlijk wel een mooie parketvloer te kiezen. In elk specifiek geval kunt u met mij bespreken wat u wilt en wat er allemaal mogelijk is.


Verschillende systemen
;

In het submenu onder de kop “nieuwe vloeren” komen verschillende systemen voor. Mocht u na het lezen van de verschillende systemen nog meer beeld willen hebben verwijs ik u graag door naar de galerij van Parket Life.

 

Houtsoorten

De meest gelegde houtsoort is en blijft Frans eiken. Tegenwoordig wordt de eiken vloer vaak gekleurd met een kleurolie en wanneer gewenst met een extra laag behandeld. Wil de klant een andere houtsoort is dit natuurlijk geen probleem. De wat bekendere andere houtsoorten zijn bijvoorbeeld merbau, jatoba, afzelia, robijn, beuken, maple, wengé, essen, grenen, noten en teak. Er zijn nog vele andere houtsoorten die als parketvloer kan worden gebruikt. Het blijft een kwestie van smaak en desgewenst zijn hier allemaal monsterborden van te bekijken.

Randafwerking/plinten

Behalve bij tapisvloeren heb je eigenlijk altijd een plint nodig voor tegen de wanden en rond deurposten, kozijnen en puien. Dit komt omdat je een zwelruimte laat tussen de wand en vloer voor de werking van de vloer. Ook bij tapisvloeren gebeurd het vaak dat er een plint tegen de wand wordt geplaats maar de rest strak wordt gelegd. Dit kan omdat de tapisvloer alleen maar krimpnaadjes kan vertonen (in de wintermaanden) en daarna weer uitzet.
De keuze van plinten is wederom smaak gericht of in sommige gevallen noodzaak. Je hebt deklijsten van 25 mm breed tot aan 35 mm breed, massieve plinten, overzetplinten (holle plint) maar tegenwoordig het meest geplaatst is de MDF-plint. MDF-plinten zijn in vele hoogtes en diktes te verkrijgen maar ook in design, bijvoorbeeld een kraalplint of een blokplint (recht).

 

”Ik ga er altijd voor dat mijn laatst gelegde vloer de mooiste is”

(Eigenaar Robert Haspers)

Neem contact op
close slider